رفتن به محتوای اصلی
x

واحد بهبود تغذیه

سرکار خانم الهه عسکری

شرح وظایف :

رسالت واحد بهبود تغذيه جامعه :

با توجه به مطالب پیشگفت،رسالت واحد بهبود تغذيه جامعه، كمك به بهبود امنيت غذايي و ارتقای كيفيت تغذيه اقشار مختلف جامعه از طريق ارتقاي سطح حمایت های تغذیه ای، دسترسي فيزيكي- اقتصادي، افزايش سواد و فرهنگ تغذيه‌اي و رهايي از بيماري‌ها با استفاده از تمهيداتي از قبيل طراحی مداخلات مبتنی بر شاخص ها، اطلاع‌رساني و آموزش، جلب مشاركت ادارات و ارگان های دخیل در عرصة غذا و تغذيه در سطح شهرستان، نظارت بر نحوه اجرای فعالیت های پیشگیرانه مرتبط با تغذیه در سطوح مختلف phc( خدمات بهداشتی اولیه) می باشد.

چشم انداز:

انتظار می رود با برنامه ریزی ها و تلاش های تیم کارشناسی تغذیه سطح شهرستان ، كيفيت زندگي و امنيت غذايي جامعه با افزایش سواد تغذیه ای ، قدرت انتخاب و تصميم گيری خانواده ها بهبود یابد به طوری که اکثریت افراد بتوانند انتخاب های مناسبی از جانشين هاي غذايي را در برنامه غذایی خود داشته باشند و از این طریق مشكلات تغذيه‌اي اعم از كم خوري، پرخوري و كمبود ريزمغذي‌ها در آنها كاهش يابد. در نهایت  این امر منجر به دستیابی به جامعه ای سالم وپويا براي فعاليت در عرصه‌هاي علمي و فناوري گرددكه همواره در جهت توسعه اجتماعي، اقتصادي و فرهنگي كشور گام بر مي دارند.

اهداف و برنامه های واحد بهبود تغذیه شهرستان

هدف كلي:تأمين، حفظ و ارتقاي وضعيت تغذيه جامعه

شرح وظایف :

 ( ۱ ) :کاهش شیوع سوء تغذیه در کودکان زیر ۶ سال

 ( ۲ ) :کاهش شیوع سوء تغذیه در دانش آموزان

 ( ۳ ) : کاهش شیوع تولد نوزادان کم وزن

 ( ۴ ) :کاهش شیوع سوء تغذیه در میانسالان

 ( ۵ ) :کاهش سوء تغذیه در سالمندان

 ( ۶ ) :کاهش شیوع گواتر در کودکان ۱۰-۸ ساله

 (۷ ) :كاهش شيوع كم خوني در گروههای سنی مختلف

 ( ۸ ) :کاهش شیوع اختلالات ناشی از كمبود سایر ریز مغذی ها(ویتامین A،D،B2 ، روی و كلسیم )

 ( ۹  ) :كاهش شيوع ديابت، پره دیابت ، فشارخون ، دیس لیپیدمی

 ( ۱۰ ) :كاهش شیوع بیماری های قلبی عروقی

 ( ۱۱) :کاهش شیوع اضافه وزن وچاقی

 ( ۱۲ ) :کاهش شیوع سایر بیماری ها از قبیل سرطان، بیماری های متابولیک

 ( ۱۳ ) :کاهش شیوع اختلالات تغذیه ای در کارکنان مراكز عمومی و جمعی

 ( ۱۴) :کاهش شیوع اختلالات تغذیه ای درگروه هاي سني مختلف در بحران

 (۱۵):استقرار برنامه جامع ارتقاء فرهنگ و سواد تغذيه اي جامعه

(16): اجرای برنامه تغذیه در بحران و در همه گیری ها