رفتن به محتوای اصلی
x

"سالمندی فعال ، فردایی برای همه"

 

سالمندی یکی از مراحل اجتناب ناپذیر زندگی و آخرین مرحله تحول انسان است. 

با توجه به گسترش امکانات بهداشتی، درمانی و بهبود شرایط زندگی در چند دهه اخیر، طول عمر انسان ها افزایش نسبی یافته و منجر به افزایش روز افزون تعداد افراد 60 سال و بالاتر شده است. از این رو سالمندی، به عنوان یک پدیده مهم جهانی مطرح شده است. 

حدود ۱۰ میلیون سالمند بالای ۶۰ سال در کشور داریم،.و با تکیه بر پیش‌بینی جمعیت‌شناس‌ها باید انتظار داشت که در سال   ۱۴۳۰ درست زمانی که متولدان دهه شصتی به دوران پیری قدم می‌گذارند، نزدیک به ۳۰درصد جمعیت ایران را سالمندان بالای  ۶۵ سال تشکیل دهند.

 جمعیت سالمندان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان  3/10 درصد بوده ،حتی در برخی شهرستان ها از 10 درصد و حتی 15 درصد نیز تجاوز کرده است. درصد جمعیت سالمندان تحت پوشش شهرستان شهرضا 9/13 %  می باشد.(24500 نفر)

سالمندی سالم ، زمانی تحقق می یابد که فرد سالمند فعال بماند و به سعی و تلاش خود ادامه دهد و رابطه اجتماعی خود را حفظ کند. فعال بودن با سلامت بدن و نداشتن بیماری و برخورداری از امکانات مالی رابطه دارد ، تا فرد سالمند بتواند در دوران سالمندی فعال باشد ، کوشش کند و از زندگی لذت ببرد. اگر فرد سالمند شغل و پیشه ای داشته باشد ، نباید آن را از دست بدهد تا دوران سالمندی خود را با حداقل امکانات مالی که به دست می آورد ، به خوبی و شادی طی کند.

سالمند موفق و راضی کسی است که دارای شرایط زیر باشد:

1- امکان ابتلا به بیماری و معلولیت در او  بسیار کم باشد.

2- از نظر روانی و جسمی قدرت کافی داشته و درک و هوشیاری او طبیعیباشد.

3-در مسائل اجتماعی حضور فعال داشته باشد.

                              به امید فعال بودن تمامی سالمندان ایران زمین